top of page

AKUPUNKTUR

Akupunktur er en behandlingsform som er i sterk vekst, og som er blitt anerkjent både som et alternativ og et supplement til vestlig medisin.

Image by Katherine Hanlon

Hva er akupunktur?

Akupunktur er en behandlingsmetode innenfor tradisjonell kinesisk medisin (TKM).  Behandlingsmetoden, hvor det stikkes tynne nåler i spesifikke punkter, har eksistert i flere tusen år og har vært kjent i Europa siden 1600-tallet.

Sykdom og smerte kan skyldes ubalanse i kroppens energisystem. Ved å stimulere med tynne nåler på bestemte punkter langs kroppens mange energibaner (meridianer), gjenoppretter akupunktøren balanse i kroppen. Det vil si at smerter og symptomer kan forsvinne eller lindres.

 

Vår akupunktør er medlem av Akupunkturforeningen som stiller de strengeste kravene til medlemskap i Norge

Hva kan behandles med akupunktur?

Akupunktur brukes både i behandling av langvarige og kortvarige sykdomstilstander, samt i forebyggende behandling. Verdens Helseorganisasjon (WHO) anbefaler akupunkturbehandling for mange tilstander. De vanligste vi ser i KA klinikken er

 

  • Korsryggsmerter

  • Muskelspenninger

  • Hodepine og migrene

  • Senebetennelser

  • Smerter i muskelskjelettsystemet (skulder, nakke, kne, kjeve).

  • Kvalme inkl. svangerskapskvalme

  • Forberedendebehandling og plager i forbindelse med fødsel

 

Akupunktører blir også oppsøkt for bl.a. kvinneplager, bihuleproblemer, fordøyelsesbesvær, stress og søvnproblematikk. Noen bruker akupunktur som avspenning, mens andre erfarer at det kan øke energinivået.

akupunktur

Hva innebærer behandlingen?

Ved første konsultasjon vil akupunktøren foreta en grundig utspørring om tilstanden og pasientens generelle helse, og undersøke ved blant annet å benytte puls- og tungediagnose. Dette legges til grunn for behandlingsopplegget. Første konsultasjon, inklusive behandling, tar som regel ca. en time.

Tynne, sterile engangsnåler av rustfritt stål settes i utvalgte akupunkturpunkter. Når nålene settes kan man oppleve en nummenhet, stråling eller en svak smerte. Nålene kan bli stående urørt, manipuleres forsiktig med fingrene eller stimuleres elektrisk. Nålene sitter som regel i ca. 20-40 minutter. Akupunkturbehandling kan også omfatte bruk av elektrisk stimulering, triggerpunktbehandling, kopping, moxa eller øreakupunktur.

Time bestilling

Vi tilstreber at du får time så raskt som mulig. Dersom du ikke finner ledig time på nettet, kan du ringe klinikken direkte.

bottom of page