top of page
Funksjonell nevrologi

Går du igjennom dagen for halv maskin, er svimmel, har hodepine eller har langvarige problemer med kroppen? Da kan funksjonell nevrologi være noe for deg!

nervebaner-oye-640px-1024x704.jpg

Hva er funksjonell nevrologi?

Funksjonell nevrologi, eller nevrokiropraktikk, er en spesialisering innen kiropraktikken hvor behandleren er kvalifisert til å behandle funksjonell asymmetri i nervesystemet uten bruk av medikamenter. Hvis du ofte føler deg svimmel, plages av hyppige hodepine eller har andre symptomer som har vart lenge kan dette være en behandlingstype som kan hjelpe deg.

Som primærkontakt og autorisert helsepersonell i førstelinjetjenesten, har en nevrokiropraktor en sentral rolle i det norske helsevesen. Utdannelsen er en fem-årig masterutdanning som gir høy faglig kompetanse på utredning og behandling og forebygging av plager i nerve-, muskel- og skjelettsystemet. i tillegg til 3 årig utdannelse hos carrick institute innen funksjonell nevrologi

En nevrokiropraktor kan:

  • Utføre undersøkelse og behandling med refusjon uten henvisning fra lege

  • Henvise pasienter videre til legespesialist, fysioterapi eller bildediagnostisk undersøkelse som røntgen, MR og CT

  • Sykemelde pasienter i opptil 12 uker

krystallsyken-behandling-640px-1.jpg

Hvordan funksjonell nevrologi kan hjelpe deg

I mange år var det vanlig å tro at hjernen ikke endret seg etter modenhet. Gjennombrudd innen nevrovitenskap har siden avslørt at hjernen er i stand til å forandre seg og lære gjennom hele livet, inkludert etter en skade eller sykdomsprosess. Denne evnen til hjernen til å endre struktur og funksjon kalles nevroplastisitet. Nevroplastisitet er grunnlaget for hvordan funksjonell nevrologi fungerer.

 

Med funksjonell nevrologi tester vi nervesystemets funksjon mellom hjernen og kroppen for å finne ut om det er svakheter eller skader. Dette kan påvirke bl.a. bevegelsen av ledd, evnen til å fokusere, balanseproblemer eller svimmelhet. For å trene opp nedsatt funksjon, kan vi bruke forskjellige metoder som øye-, muskulære- eller balanseøvelser.

Time bestilling

Vi tilstreber at du får time så raskt som mulig. Dersom du ikke finner ledig time på nettet, kan du ringe klinikken direkte.

bottom of page