top of page

Muskel smerter/myalgi

Muskelsmerter i nakken, også kalt Myalgi, kommer som regel fra spenninger i nakke/skulderregion på grunn av ensidig arbeid eller stress. Dette fører til dårligere sirkulasjon i området og man kan utvikle ømhet og irritasjon i muskulaturen.

Undersøkelse

Din behandler vil kunne gjennomføre en grundig undersøkelse for å utelukke mer alvorlige årsaker til muskelsmertene. For de aller fleste vil det ikke være nødvendig å supplere med bildediagnostikk, men enkelte blodprøver kan i samråd med lege rekvireres for å undersøke evt. systemårsaker til plagene. En god sykehistorie og klinisk undersøkelse er som oftest tilstrekkelig for å avdekke årsakene til myalgi.

pexels-karolina-grabowska-4506165.jpg

Behandling

Det viktigste rådet er å være fysisk aktiv. Din behandler vil benytte seg av forskjellige muskelteknikker for å løse opp i spenningene i nakken. Det vil ofte benyttes manipulasjonsteknikker for å gjenopprette normal funksjon i nakken og god leddbevegelighet. Din kiropraktor eller fysioterapeut fra NEMUS vil også kunne gi deg øvelser som du kan gjøre selv. Hvilke tiltak som er riktig for nettopp deg vil du og din behandler komme frem til.

pexels-karolina-grabowska-4506072.jpg

Diagnose og prognose

Symptomer

De fleste beskriver symptomene som verkende med økt stivhet i nakke/skulder region. Tilstanden er ufarlig men oppleves ofte som svært ubehagelig for den enkelte. Den økte spenningen fører også til drag på muskelfester i nakke og bakhode og assosierte plager som hodepine og redusert bevegelse i nakke er vanlig. Dette vil igjen kunne føre til leddlåsninger i nakke og brystrygg. Noen opplever også verk i overarm i tillegg til smertene i nakken.

Årsak

​Myalgi i nakke oppstår ofte etter ensidig belastning og lite variasjon i arbeidssituasjon. Opplever man mye stress i arbeid eller livssituasjon vil ofte muskelsmerter i nakke forverre seg. Myoser i nakken kan også komme som en følge av andre problemer eksempelvis: artrose, prolaps, skader på ligamenter eller sener, akutte stivheter i nakkeleddene. Dette er tilstander som kan skape myoser i nakken. Den økte spenningen fører til dårligere sirkulasjon i området og man utvikler ofte ømhet og irritasjon i muskulaturen.

pexels-yan-krukov-5793712.jpg

Hva kan du gjøre selv?

  • Forsøk å holde deg i aktivitet 30 min hver dag

  • Lær deg avspenningsteknikker og riktig pusteteknikk

  • Jobb med holdningsøvelser

  • Ta regelmessige pauser om du har ensidig arbeid og/eller tungt fysisk arbeid

  • Ta kontroll over egen livssituasjon og jobb med stressmestring

  • Sørg for å ha riktig briller og gode lysforhold hvis du jobber på datamaskin

pexels-anastasia-shuraeva-8795389.jpg

Hva kan KA klinikken hjelpe deg med?

Våre behandlere vil sikre at dine problemer blir hørt og at du blir tatt på alvor. Vi gjennomfører en komplett fysikalsk undersøkelse ved første konsultasjon og vil henvise videre dersom det er nødvendig. Etter undersøkelsen vil vi sammen med deg sette mål for behandling og utforme et behandlingsopplegg i tråd med beste praksis for behandling av ryggsmerter. Vårt mål er at du kjappest mulig skal mestre ME og komme deg tilbake til en normal hverdag.

bottom of page