top of page

Kjevehodepine

Kjevehodepine er en tilstand med smerter og aktive triggerpunkter i kjeveledd/tyggemuskulaturen. Smerten kan forverres ved tygging, og ofte er det smertefullt å gape. Mange kjenner til at nakken kan gi hodepine, men ikke like mange er klar over at kjeven og dens tilhørende muskulatur også kan medføre vondt i hodet og trykk mot hodet. Blant annet den store tyggemuskelen (masseter) kan gi smerter lokalt rundt kjeven, smerte ved gaping, og mot tenner og videre opp bak øyet på samme siden. Slike kjevespenninger kan også føre til at samarbeidet med nakkemuskulaturen svekkes og at denne dermed også blir overbelastet på lik linje med muskulaturen i kjeven.

Undersøkelse

Når du kommer til oss med hodepine, vil vi vurdere alle mulige årsaker. Vi gjør en grundig sykehistorie og undersøkelse for å finne riktig diagnose. Noen ganger kan det være aktuelt med tverrfaglig samarbeid med din tannlege og/eller lege for å finne årsaken til problemet.

pexels-karolina-grabowska-4506165.jpg

Behandling

Hos KA klinikken kan du få behandling for kjevehodepine av blant kiropraktor. Vi bruker forskjellige bløtvevs- og bindevevsteknikker, kombinert med tøyning, mobilisering, avspenning, øvelser, råd og veiledning. Samtidig ser vi på helheten, og inkluderer behandling av både nakke, skuldre og midtrygg for å få kjeven til å fungere bedre.

pexels-karolina-grabowska-4506072.jpg

Diagnose og prognose

Symptomer

Hva kan du gjøre selv?

  • Fysisk aktivitet

  • Gode søvnrutiner

  • Unngå unødig stress

Når bør du oppsøke en behandler

Dersom du har problemer med å være i jobb, være aktiv eller opplever at hodepinen din  preger deg betydelig kan det være hensiktsmessig med en konsultasjon.

pexels-anastasia-shuraeva-8795389.jpg

Hva kan KA klinikken hjelpe deg med?

Våre behandlere vil sikre at dine problemer blir hørt og at du blir tatt på alvor. Vi gjennomfører en komplett fysikalsk undersøkelse ved første konsultasjon og vil henvise videre dersom det er nødvendig. Etter undersøkelsen vil vi sammen med deg sette mål for behandling og utforme et behandlingsopplegg i tråd med beste praksis for behandling av ryggsmerter. Vårt mål er at du kjappest mulig skal mestre ME og komme deg tilbake til en normal hverdag.

bottom of page