top of page

Migrene

Migrene er vanligvis en intens, bankende hodepine på den ene siden av hodet. Noen opplever et forvarsel (aura) i form av synsforstyrrelser. Hodepinen starter ofte mildt og utviker seg til en intens pulserende form for hodepine. Man kan oppleve å bli lyssensitiv og under selve anfallet kan man også oppleve kvalme og oppkast.

Undersøkelse

På bakgrunn av en grundig sykehistorie, samt det karakteristiske hodepinemønsteret vil en kiropraktor, lege, fysioterapeut eller annet kyndig helsepersonell kunne diagnostisere migrene. Ved behov kan det henvises til bildediagnostiske undersøkelser som MR/CT for å utelukke andre årsaker til anfallsvis hodepine.

pexels-karolina-grabowska-4506165.jpg

Behandling

Mange migrenepasienter plages også av stramhet i muskler og nedsatt funksjon i ledd. Behandling av slike migreneutløsende faktorer i muskelskjelettsystemet kan være med på å redusere hyppigheten av nye anfall. Ta kontakt med din kiropraktor for en individuell vurdering, behandling, samt råd og veiledning. Reseptbelagte migrenemedikamenter i form av nesespray, tabletter, samt injeksjoner kan lindre smertene, stoppe eller utsette et migreneanfall.

pexels-karolina-grabowska-4506072.jpg

Diagnose og prognose

Symptomer

Det vanligste symptomet på migrene er en pulserende, ofte svært smertefull hodepine.Smertene er ofte ledsaget av kvalme og brekninger, lysskyhet og følsomhet for lyd. Hodepinen er ofte halvsidig og kan bli verre ved bevegelse og anstrengelser. Noen foretrekker å hvile på et mørkt og stille rom.

Hva kan du gjøre selv?

  • Legge deg å hvile i et svalt og mørkt rom

  • Unngå momenter som forårsaker støy

  • Regelmessig søvnmønster

  • Unngå mat som fremprovoserer migrene

  • Unngå unødig stress

Når bør du oppsøke en behandler

Dersom du har problemer med å være i jobb, være aktiv eller opplever at migrenen din  preger deg betydelig kan det være hensiktsmessig med en konsultasjon.

pexels-anastasia-shuraeva-8795389.jpg

Hva kan KA klinikken hjelpe deg med?

Våre behandlere vil sikre at dine problemer blir hørt og at du blir tatt på alvor. Vi gjennomfører en komplett fysikalsk undersøkelse ved første konsultasjon og vil henvise videre dersom det er nødvendig. Etter undersøkelsen vil vi sammen med deg sette mål for behandling og utforme et behandlingsopplegg i tråd med beste praksis for behandling av ryggsmerter. Vårt mål er at du kjappest mulig skal mestre ME og komme deg tilbake til en normal hverdag.

bottom of page