top of page

Impingement syndrom


Impingement syndrome er en felles betegnelse for avklemning av skulderleddets strukturer, hvor sener og fettposer som regel rammes. Smertene sitter fremside eller i skulderen, alt ettersom hvilke strukturer som er irritert.

Undersøkelse

Impingement syndrom oppstår etter gjentagende og ensidig arbeid med armer over skulderhøyde, skade, slitasje, ubalanse i muskelstyrke og/eller dårlig stabilitet i muskler rundt skulderleddet. Ved vedvarende symptomer, plager og smerte kan slitasje prosesser utvikle forkalkninger som påvirker bløtvevet rundt skulderleddet.

pexels-karolina-grabowska-4506165.jpg

Behandling

Impingement syndrom trenger i første omgang avlastning fra aktivitet som provoserer frem smerte.
Kiropraktisk undersøkelse og eventuelt behandling av spenninger og låsninger i nakke og brystrygg. Det er viktig at det ikke er muskel-, nerve og skjelett begrensninger i nakke og brystrygg som ytterligere belaster skulderleddet.

pexels-karolina-grabowska-4506072.jpg

Diagnose og prognose

Symptomer

De vanligste plagene ved impingement syndrom er smerter i skulder som blir verre ved bruk av skulder og arm. Redusert bevegelighet i skulderleddet og svekket muskulatur er vanlig. Smerter på natten kan også forekomme.

Hva kan du gjøre selv?

  • Kartlegg hva som påvirker smerten din

  • Unngå å gjøre smertefulle bevegelser

  • Unngå inaktivitet

  • Unngå ensidig arbeid

  • Ta pauser

Når bør du oppsøke en behandler

Dersom du har problemer med å være i jobb, være aktiv eller opplever at skulderesmertene dine preger deg betydelig kan det være hensiktsmessig med en konsultasjon.

pexels-anastasia-shuraeva-8795389.jpg

Hva kan KA klinikken hjelpe deg med?

Våre behandlere vil sikre at dine problemer blir hørt og at du blir tatt på alvor. Vi gjennomfører en komplett fysikalsk undersøkelse ved første konsultasjon og vil henvise videre dersom det er nødvendig. Etter undersøkelsen vil vi sammen med deg sette mål for behandling og utforme et behandlingsopplegg i tråd med beste praksis for behandling av ryggsmerter. Vårt mål er at du kjappest mulig skal mestre ME og komme deg tilbake til en normal hverdag.

bottom of page