top of page

Svimmelhet

Svimmelhet er en vanlig helseplager og et symptom på at kroppens balansesystem ikke fungerer som det skal. Dette kan det være mange årsaker til.

Behadnling

Med svimmelhet kan det være lurt å starte hos en primærkontakt, som kiropraktor eller manuellterapeut. De vil kunne gi deg en grundig undersøkelse, og behandling dersom det er indikasjon for det. Ofte behandler de nakke og skuldre for feilfunksjoner som ledd og muskelspenninger. Andre ganger benytter de teknikker for å bedre funksjonen i det indre øret ditt. Etterhvert vil du også kunne få forebyggende øvelser eller tiltak du selv kan utføre hjemme eller på trening. Behandlingen har en kognitiv tilnærming med informasjon, råd og veiledning. I tillegg kan smertemestring og avspenning være aktuelle tiltak.

Dersom de ønsker en annenhåndvurdering av ditt problem, vil du bli henvist til MR, røntgen, CT eller videre undersøkelser hos spesialist.

Diagnose og prognose

Årsak

Svimmelhet er et symptom som kan ha mange forskjellige årsaker. Fra ufarlige til alvorlige. Er man usikker på årsaken, bør dette undersøkes.

Balansesentrene i hjernen: Her registreres og samordnes all informasjonen fra sanseorganene. Så lenge balansesentrene fungerer, og får tilstrekkelig og korrekt informasjon fra sanseorganene, har vi en følelse av å være i likevekt.

Synssansen: Er svært viktig for balansen. Det merker du godt dersom du forsøker å holde balansen med lukkede øyne eller i mørket. Mistenker du at synet kan være en årsak, bør du sjekke dette hos optiker eller øyelege.

Balanseorganene i øret: Disse sitter i det indre øret og kalles for labyrinten. Fra labyrinten går balansenerven inn til hjernen.

pexels-yan-krukov-5793712.jpg

Symptomer

Svimmelhet er en følelse de fleste av oss har opplevd. Man føler seg ustabil, ustø, opplever en gyngende følelse eller følelsen av å skjene når man går. Mange føler seg ør i hodet og det svartner for øynene.
Vertigo er en mer intens og kraftigere opplevelse av at enten omgivelsene eller én selv roterer; en karusell-lignende følelse. Andre opplever en kraftig gyngende følelse.

pexels-anastasia-shuraeva-8795389.jpg

Hva kan KA klinikken hjelpe deg med?

Våre behandlere vil sikre at dine problemer blir hørt og at du blir tatt på alvor. Vi gjennomfører en komplett fysikalsk undersøkelse ved første konsultasjon og vil henvise videre dersom det er nødvendig. Etter undersøkelsen vil vi sammen med deg sette mål for behandling og utforme et behandlingsopplegg i tråd med beste praksis for behandling av ryggsmerter. Vårt mål er at du kjappest mulig skal mestre ME og komme deg tilbake til en normal hverdag.

bottom of page