top of page

Kiropraktor

Våre kiropraktorer tilbyr en helhetlig behandling av kroppen, gjennom et unikt fokus på hjernen og nervesystemet.

Hva gjør en kiropraktor?

En kiropraktor har spesialkompetanse på muskel- og skjelettlidelser og stiller en diagnose på bakgrunn av din sykdomshistorie, en klinisk undersøkelse og eventuelt en bildediagnostisk undersøkelse. Behandlingen baserer seg på kunnskap og inkluderer ulike manuelle grep og teknikker, fysiske og kognitive øvelser, samt informasjon og veiledning til pasienten.

I tillegg til dette, gjør den funksjonelle nevrologiske tilnærmingen vår, at vi kan tilby en behandling hvor kvaliteten blir enda bedre og resultatet er langvarig.

Gjennom et komplekst utvalg tester og behandlingsteknikker, hjelper vi deg også med plager knyttet til svimmelhet, hjernerystelse, konsentrasjonsvansker, i tillegg til andre fysiske plager.

pexels-karolina-grabowska-4506109.jpg

 

Behandling og forebygging

Behandling hos Kiropraktor kan bestå av flere behandlingsteknikker satt sammen for å tilpasse pasientens behov og diagnose. De manuelle teknikkene som benyttes er manipulasjon/leddjustering, mobilisering, traksjon, tøyeknikker og massasje. Noen kiropraktorer bruker også spesialverktøy, som f.eks. Grastonnåler og laser.

En sentral del av oppfølgingen er forebyggende råd og veiledning. Dette innebærer alt fra enkle tips mot akutte ryggsmerter, til råd om tilrettelegging på arbeidsplassen, stressmestring, avspenning og konkrete forebyggende øvelser for nakkesmerter, vondt i ryggen, skulderplager eller annet.

 

Kiropraktor som nærkontakt

Fra 2006 fikk kiropraktorer og manuellterapeuter i Norge status som primærkontakt med selvstendig behandleransvar på lik linje med leger, tannleger og psykologer.

Som primærkontakt kan kiropraktorer og manuellterapeuter

  • Rekvirere bildediagnostikk (røntgen, CT, MR, bentetthetsmåling)

  • Henvise til legespesialist (oftest nevrolog eller ortoped)

  • Henvise til fysioterapi

  • Sykmelde inntil 12 uker

Norsk kiropraktorforening

Vi er offentlig godkjente av statens autorisasjonskontor og er medlem av Norsk Kiropraktorforening (NKF). Dette er et kvalitetsstempel du bør se etter når du velger kiropraktor. Medlemmer av NKF må holde seg faglig oppdatert gjennom regelmessig kursing/etterutdannelse.
Se Kiropraktorforeningens hjemmeside for mer informasjon om utdanning, politikk og annen relevant faginformasjon.

NKF sort bunn.png

Time bestilling

Vi tilstreber at du får time så raskt som mulig. Dersom du ikke finner ledig time på nettet, kan du ringe klinikken direkte.

bottom of page