PASIENTHISTORIER

Ole Christian om Spineforce

Som liten hadde jeg en stygg bilulykke. Jeg har også en spondylo grad-2 og har slitt med uttalte motoriske problemer.
For meg som sliter med depresjoner og balanseproblemer, merker jeg at Spineforce jobber med lillehjernen på den måten for meg slik at jeg nå ser frem til ting. Før var det slik at jeg tenkte at "det skjer når det skjer" men nå kommer det en god følelse gjennom hele kroppen min. Uvant, men veldig deilig å ta og føle på glede. Nå ser jeg fremover for første gang på mange år. Før gikk jeg alltid litt ustøtt, klarte ikke å gå rett frem selv om jeg konsentrerte meg for hvert skritt jeg tok. Nå går jeg ikke slik mer. Det er godt å ikke måtte ha så fokus på det lenger. Jeg subbet mye og skoene mine ble slitt på tuppen. Nå trår jeg ned på hælene og det gir meg bedre balanse.

 

Eva, 83 år

Etter å ha prøvd behandlinger av andre kiropraktorer uten resultater ble jeg anbefalt Kasper Andresen av min nabo. Jeg hadde store smerter med skiveutglidning stadig vekk og kunne ikke bevege meg. Etter behandling hos Kasper er det som natt og dag, det kan virkelig ikke sammenlignes. I dag er jeg her kun for vedlikehold hver 2.måned. 

Kasper er bare helt utrolig, ikke bare som kiropraktor men også som person. Han ser hele deg, han behandler ikke bare der du har problemer, men også andre ting som gjør underverker. Jeg anbefaler Kasper og KA Klinikken på det varmeste. 

Øystein, 58 år

Fikk akutt vondt i rygg og nakke. I dag er jeg helt frisk takket være KA Klinikken. Jeg kom til klinikken og følte jeg var 80 år. Nå føler jeg meg som ung igjen, takket være Kasper.

Katrina, 51 år

Jeg hadde store smerter og vondt i hodet, nakken og brist i ribbein etter et fall og søvnproblemer. Jeg var svimmel, redd og trodde ikke jeg kom til å bli bra igjen. 

Etter behandling hos KA Klinikken har jeg fått tilbake kroppen min i god stand. Jeg kan sykle, løpe, gå på ski og sover godt om natten igjen.

Jeg er evig takknemlig. 

Linn, 35 år

Jeg var plaget av hodepine, trøtthet og i noen tilfeller svimmelhet etter en hjernerystelse. Det utviklet seg til store utfordringer med fiksering, for mye synsinntrykk og støy. Det viste seg at jeg hadde post commotio syndrom og krystallsyke.

Henrik Fonstad-Smith er en utrolig engasjert, kompetent og effektiv kiropraktor. Hans kiropraktiske- og nevrologiske behandling har hatt god effektiv fra starten. Henrik er alltid tilgjengelig på telefon når jeg har spørsmål, man blir veldig godt ivaretatt. 

Dagens form kontra første behandling kan ikke sammenlignes. Jeg sov mye, hadde daglige plager med hodepine og var ofte svimmel. Krystallsyken var ferdigbehandlet etter tre uker. Etter halvannen måned mestret jeg å fiksere, og håndterte stimuli i mye større grad.

Lise, 46 år

I oktober 2018 fikk jeg, en tidligere helt frisk kvinne på 46 år, uten forvarsel en hjerneblødning på høyre side. Etter rask behandling og påfølgende operasjon for å fjerne blodet og redusere trykket i hjernen, startet jeg på veien tilbake etter opphold på 4 sykehus og opptrening med fysioterapeuter og ergoterapeuter. Testene viste ingen fysiske utfall eller lammelser, men venstresidig neglekt som følge av skadene på høyre side i hjernen.

 

Jeg fikk beskjed av legene om at jeg hadde vært heldig, men bildene viste at jeg hadde fått en skikkelig smell i hodet som de sa. Det var en blodåre som var i dårlig stand, men siden jeg ikke hadde andre risikofaktorer måtte jeg ikke gå rundt å være redd for at det skulle skje igjen. Spontan bedring medførte god og rask bedring de første månedene, men jeg måtte forvente at selvom mye ville bedre seg av seg selv det første halvåret og året, ville jeg bli fort sliten og ha mye hodepine det kommende året.

 

Rådet var å ta det med ro, ikke begynne å jobbe for fort, bare gjøre ting jeg hadde gjort før og ikke ha for mange tanker i hodet samtidig eller møte for mange mennesker på en gang, for det ville ikke hjernen min mestre nå. Til å begynne med tålte jeg heller ikke og lys og lyd, det var fysisk vondt.

 

Heldigvis er jeg ikke en person som setter meg ned og blir fortvilet og gir opp å komme tilbake til den jeg var før hjerneblødningen. Jeg er vant til å trene og jobbe med kroppen min for å holde meg i form, for å oppnå god helse, glede og overskudd. Så gjennom trening med fysioterapeut en dag i uken og turgåing kom jeg raskere tilbake, men ble fortsatt fort sliten. Å komme tilbake til trening på Elixia og i jobb virket fjernt og uoppnåelig. Jeg savnet det sosiale samværet, familien min og identiteten min. Jeg hadde vært i kontakt med KA klinikken mange år tidligere da min sønn som skjeler ble anbefalt metronomtrening kombinert med synstrening etter to skjeleoperasjoner før skolestart. Nå tenkte jeg at denne type trening kanskje også var noe for meg og min hjerne, målet mitt var jo å komme tilbake i jobb og finne tilbake til det mennesket jeg var før jeg ble syk.

 

En solskinnsdag i mars 2019 møtte jeg Henrik for første gang for første konsultasjon og utredning. Jeg husker best følelsen av å bli sett og ivaretatt og at det var håp om å bli mye bedre gjennom behandling og øvelser. Endelig kunne jeg selv påvirke min egen progresjon og ikke bare sitte passivt å vente på å bli frisk. I mars, da jeg kom ut i Hoffsveien etter første konsultasjon, var det mye biler, mange mennesker, sykler, barnevogner og trikk. For meg og min hjerne var dette overveldende og for mange inntrykk på en gang. Solen i ansiktet kjentes nesten vond og ubehagelig. I mai, to måneder senere takler jeg mange inntrykk på en gang og begynner å nærme meg ett av målene mine, å få lov til å kjøre bil igjen. Venstre side av kroppen og reaksjonsevnen er mye bedre enn den var før jeg begynte hos Henrik. Testene viser god progresjon og det er veldig motiverende!

 

Nå 6 måneder etter at jeg våknet opp på Rikshospitalet etter en hjerneoperasjon, fungerer kroppen og hodet mye bedre og nesten helt som før jeg ble syk. Jeg er tilbake i jobb, fungerer godt med familien min og møter mange mennesker hver dag. På jobb analyserer jeg store mengder data før jeg vurderer og konkluderer. Dette var utenkelig og virket uoppnåelig for 6 måneder siden da jeg var på Rikshospitalet. Ikke minst, jeg kan glede meg over å være tilbake som mamma for mine to tenåringssønner og som partner for min mann.

 

Søndagen tilbragte jeg alene på tur i Frognerparken uten at solskinn, barn, hunder, sykler, masse mennesker, biler, busser og trikker plaget meg, men var en glede å observere.

Etter ett par timer i parken kunne jeg gå bort til Frogner Stadion og være tilstede da min yngste sønn spilte amerikansk fotballkamp og heie på ham og laget hans.

 

Etter en lang dag var jeg bare glad, ikke utslitt og hadde ikke vondt i hodet som jeg ville hatt for noen måneder siden. Det var en god dag og et bevis på hvor langt jeg har kommet med god hjelp av Henrik og teamet ved KA-klinikken.

 

Jeg er takknemlig for håpet, hjelpen og verktøyene jeg har fått på veien tilbake og muligheten til å leve livet mitt og bli meg selv igjen.