top of page

Skuldersmerter

Smerter i skulderen er svært vanlig. Det finnes mange årsaker, og de fleste kan diagnostiseres, behandles og forebygges.

Undersøkelse

Skulderen er et komplisert ledd og det kan være en utfordring både å stille riktig diagnose og behandle de forskjellige skulderplagene. En grundig klinisk undersøkelse av skulderen er avgjørende. Riktig diagnose fører til riktig behandling!

Noen ganger kan det være nødvendig at vi henviser til røntgen, MR, CT eller ultralyd for å bekrefte diagnosen.

Etter undersøkelsen vil vi avgjøre hva slags behandling som er best egnet

pexels-karolina-grabowska-4506165.jpg

Behandling og prognose

Prognosen vil variere i henhold til skaden.  Med rett veiledning og behandling i form av øvelser, aktivitetstilpasning og trening vil de fleste bli bra. I noen tilfeller vil det være aktuelt med behandling på benk som tillegg til øvelser og trening. Behandleren vil sammen med deg finne øvelser som passer deg og som er relevante for dine ryggsmerter.

pexels-karolina-grabowska-4506072.jpg

Diagnose og prognose

Når bør du oppsøke en behandler

  • Dersom du har problemer med å være i jobb, være aktiv eller opplever at ryggsmertene preger deg betydelig kan det være hensiktsmessig med en konsultasjon.

Hva kan du gjøre selv?

  • Unngå overbelastninger og ensartede bevegelser

  • Unngå mye og ensidig jobbing i skulderhøyde eller høyere

  • Tren musklene i skulder, nakke og mellom skulderbladene

  • Ha en god holdning; rett deg opp så ligger skuldrene på plass mer stabilt

  • Oppsøk kyndig hjelp i tide

pexels-anastasia-shuraeva-8795389.jpg

Hva kan KA klinikken hjelpe deg med?

Våre behandlere vil sikre at dine problemer blir hørt og at du blir tatt på alvor. Vi gjennomfører en komplett fysikalsk undersøkelse ved første konsultasjon og vil henvise videre dersom det er nødvendig. Etter undersøkelsen vil vi sammen med deg sette mål for behandling og utforme et behandlingsopplegg i tråd med beste praksis for behandling av ryggsmerter. Vårt mål er at du kjappest mulig skal mestre ME og komme deg tilbake til en normal hverdag.

bottom of page