top of page

Closed lock (Kjevelås)

Det er flere mulige årsaker til at kjeven låser seg og ikke kan åpnes skikkelig. Muskelspasmer i kjevemusklaturen kan hindre full gapeevne og kjeven føles låst. Dette kan for eksempel forekomme etter man har fjernet en visdomstann.

Undersøkelse

Dersom du opplever at kjeven har låst seg og i tillegg har hevelse og føler deg dårlig kan det være du har fått en infeksjon. Dette kan skje etter tannbehandling hos tannlege. Det er da viktig med rask vurdering hos tannlege.
Dersom du har problemer med å gape og føler deg ellers frisk vil kiropraktor være i stand til å vurdere hvilken behandling som er mest gunstig for deg.

pexels-karolina-grabowska-4506165.jpg

Behandling

Behandlingen styres av hva som er den faktiske årsaken til kjevelåsningen. Vi bruker ulike muskel- og leddteknikker avhengig av hva som trengs. Dersom situasjonen tilsier det vil terapeuten henvise deg videre til for eksempel kjevekirurg.
Din behandler hos Ka klinikken har kompetanse til å vurdere hva som er best for deg.

pexels-karolina-grabowska-4506072.jpg

Diagnose og prognose

Symptomer

Kjevelås kjennetegnes ved at man ikke klarer å gape mer enn ca. 25mm samtidig med at det er smerter i kjeveleddet.

Årsak

Det er flere mulige årsaker til at kjeven låser seg og ikke kan åpnes skikkelig. Muskelspasmer i kjevemuskulaturen kan hindre full gapeevne og kjeven føles låst. Dette kan for eksempel forekomme etter man har fjernet en visdomstann. Kjevelås kan også komme av at leddskiven kiler seg fast i forkant av kjeveleddet. Dette blokkerer bevegelsen når man skal gape og resulterer i at man typisk maks klarer å åpne munnen 25mm. Det er som regel også smertefullt. Andre årsaker kan være kraftig slitasje i kjeveleddene, leddgikt, betennelse i kjeveleddet eller traume.

pexels-yan-krukov-5793712.jpg

Hva kan du gjøre selv?

  • Dersom du opplever smerter i kjeven eller området rundt kan du først forsøke å ise ned området. Bruk en ispose eller en pose frosne erter, legg den i et kjøkkenhåndkle og kjøl så ned området der det gjør vondt. Du kan ise ned området i ca. 10 minutter. Du kan også forsøke reseptfrie smertestillende medikamenter som Paracet eller Ibux, enten hver for seg eller i kombinasjon.
    Du bør ikke forsøke å tvinge kjeven opp.

pexels-anastasia-shuraeva-8795389.jpg

Hva kan KA klinikken hjelpe deg med?

Våre behandlere vil sikre at dine problemer blir hørt og at du blir tatt på alvor. Vi gjennomfører en komplett fysikalsk undersøkelse ved første konsultasjon og vil henvise videre dersom det er nødvendig. Etter undersøkelsen vil vi sammen med deg sette mål for behandling og utforme et behandlingsopplegg i tråd med beste praksis for behandling av ryggsmerter. Vårt mål er at du kjappest mulig skal mestre ME og komme deg tilbake til en normal hverdag.

bottom of page