FROKOSTKAKE

INGREDIENSER

  • 85 g (1/2 kopp) quinoa (ukokt)

  • 85 g (1/2 kopp) havregryn

  • 3 store, modne bananer (i skiver) 

  • 200 g (2 kopper) blåbær 

  • 125 g bjørnebær

  • 1 eple (i skiver) 

  • 5 dl (2 kopper) valgfri melk 

  • 2 egg

  • 2 måleskjeer (70 g) Juice PLUS+ Complete Vanilla

  • 0,6 dl (1/4 kopp) agavesirup (eller mindre – etter smak)

  • 150 g mager kesam??

  • 1 ts kanel

  • Litt sitronsaft

  • Salt etter smak

  • Smør/olje til formen

SLIK GJØR DU

  • Skyll quinoa og havregryn med kaldt vann.

  • La det renne av og sett til side.

  • Rens bærene.

  • Bland egg, Juice PLUS+ Complete Vanilla, melk, kanel, salt, agavesirup, sitronsaft og mager kesam?? i en bolle.
     

  • Forvarm ovnen til 195 grader.
     

  • Smør stekeformen og fordel halvparten av frukten i formen.

  • Dekk frukten med quinoa og havregryn.

  • Legg resten av frukten på toppen.

  • Hell forsiktig over den flytende blandingen.

  • Stek blandingen i ca. 45 minutter (avhengig av væskeinnholdet i frukten – sjekk med en tannpirker om den er ferdig).
     

  • Ta formen ut av ovnen og la den avkjøle. Del kaken i omtrent like store biter og du har nok til flere dager. Smaker like godt varm som kald.