top of page

Tilstander og behandling/ Bekkenløsning og bekken låsning

Vi hjelper deg med plager knyttet til bekkenlåsning

pexels-karolina-grabowska-4506109.jpg

Bekkenløsning/bekkenlåsning

Oversikt 

Bekkenet består av et haleben og tre bevegelige bekkenledd som danner en ring. Sammen er dette en slags grunnmur for en bevegelig korsrygg. Uansett hva man skal foreta seg er bekkenet i bruk på en eller annen måte.


Bekkenløsning og smerter i bekkenleddet er den hyppigste årsaken til sykemelding i svangerskapet. Under en graviditet får bekken og rygg nye påkjenninger, i form av rask vektøkning på forsiden av kroppen og store hormonforandringer som påvirker kroppen på mange måter Den voksende livmoren er en stor muskel som er forankret i bekkenet ved hjelp av leddbånd.


Når et bekkenledd er låst, må de andre jobbe overtid. Både for mye og for lite bevegelse kan gi smerter, irritasjon på nerver, muskelspenninger og feilbelastning. Smerten kan sitte bak i bekkenet, foran i symfysen, i lysken, i hoftene, eller på en side av bekkenet.

Kan behandles med:

Symptomer

  • Begrenset Hoftefleksjon (Tungt eller Vanskelig å Løfte opp Beinet på den Påvirkede Siden)
  • Redusert bevegelse og stivhet i korsryggen og bekkenet
  • Smerter og ømhet ved trykk mot det involverte bekkenleddet
  • Økte muskelspenninger i nærliggende muskulatur (både i hofte og rumpemuskulaturen, samt økte ryggspenninger)
  • Oppleves ofte i siste del av svangerskapet

Hva kan vi hjelpe deg med?

  • En kiropraktor kan fortelle deg om du har en bekkenløsning eller bekkenlåsning, og gi råd om hvilke tiltak du kan gjøre for å få et best mulig svangerskap.

  • Her på KA klinikken tilbyr vi en helhetlig konsultasjon hvor vi utfører grundige tester basert på nyeste forskning. Ved blant annet å undersøke samt stimulere hvordan din hjerne og ditt nervesystem påvirker resten av kroppen sørger vi for å kunne gi deg gode og langvarige resultater.

Ønsker du og bli smertefri?

stop frustrasjonen din med smerte idag & start med og få rask og effektiv behandling idag 

pexels-kampus-production-6298287.jpg
bottom of page