top of page

Hjernerystelse

Hjernerystelse, eller post-commotio syndrom, er en relativt vanlig følgetilstand til en hjerneskade/hjernerystelse etter en ulykke. Post betyr etter og commotio betyr hjernerystelse.
Kan behandles med:

Det er et symptombilde som gjerne består av alt fra hodepine, svimmelhet, dobbeltsyn, psykiatriske symptomer (og forstyrrelser i hjernens intellektuelle funksjoner (kognitive forstyrrelser), alt i ulik grad fra person til person.

Symptomer

Flere opplever personlighetsendringer, irritabilitet, angst og depresjon etter milde hjerneskader. Tåler ikke støy, kan oppleve å bli stresset ved store folkemasser, og tåler ofte mindre alkohol. Familiemedlemmer opplever vedkommende som forandret; mer irritabel, sta, kverulerende, påståelig eller mistenksom. Hukommelse og konsentrasjon kan være forstyrret. Utmattelse og søvnforstyrrelser forekommer også, samt depresjon.

Vanligvis er post-commotio syndrom uttrykk for en mild hjerneskade. Syndromet kan også opptre etter moderate og alvorlige hjerneskader, samt etter nakkeslengskader/whiplash. De aller fleste som får post-commotio syndromet har hatt en hjernerystelse, som kan defineres som en mild form for hjerneskade. En hjernerystelse forårsaker en forbigående endring i hjernefunksjonen. I noen tilfeller innebærer det kortvarig tap av bevissthet, mens andre ganger ikke.

30-80% av de med moderat hjernerystelse kan oppleve en form for post commotio syndrom.

Årsaker

Årsaken bak er noe usikker, mange mener det er skader på hjernevev som forårsaker dette, mens andre mener det er psykologisk, uansett er symptomene reelle og må behandles.

nervebaner-oye-640px-1024x704.jpg

Går du igjennom dagen for halv maskin, er svimmel, har hodepine eller har langvarige nakke og rygg problemer? Da kan funksjonell nevrologi være noe for deg!

tilbake Massasje
Kiropraktor

Som kiropraktor på KA Klinikken tilbyr man helhetlig behandling av kroppen gjennom et unikt fokus på hjernen og nervesystemet.

bottom of page