top of page

Tennis albue og musearm

Bekkenlåsning beskriver en tilstand hvor iliosakralleddet (bekkenleddet) i bekkenet mister funksjon og bevegelighet. Dette kan resultere i smerter og muskelspenninger i bekken, seteregion, lyske og lår.  Ca 1-2% av befolkningen i alderen 35-50 år rammes av tennisalbue.

Undersøkelse

Man bør søke vurdering og behandling raskt for å unngå at plagene blir kroniske. Din behandler vil foreta en grundig sykehistorie og klinisk undersøkelse for å kartlegge årsakene til plagene samt legge opp en behandlings strategi. 

Behadnling

Kiropraktikk kan ha god effekt i den akutte fasen av tennisalbue. I tillegg til å behandle selve armen, undersøker også behandleren nakke og brystrygg. Dette for å avdekke og behandle eventuelle dysfunksjoner – som igjen kan påvirke bevegelses-kjeden ut i skulder og arm – samt spenningsnivået i muskulaturen. Rehabilitering og forebyggende behandling i form av trening/øvelser er også en viktig del av behandlingen. Kinesiotape og behandling med nål hos akupunktør kan også ha god effekt. Akupunktur kan gi en smertelindrende effekt, minske muskelstivhet samt dempe en eventuell betennelsesreaksjon.

pexels-kampus-production-8638038.jpg

Diagnose og prognose

Symptomer

Pasienten har ofte en skarp smerte på utsiden av albuen som kan stråle ned på baksiden av underarmen og ut i fingrene. Man kan bli nummen i samme område samt kjenne seg stivere i muskulaturen som er involvert. Albuen er også svært øm ved berøring rundt senefestet.

Årsak

Tennisalbue er ofte et resultat av repetitiv bevegelse og overbelastning i håndledd og albue over lengre tid.  Tennisalbue kan forekomme ved overbelastning i idretter som tennis og squash, men også som følge av langvarig og intensiv PC-bruk, eller belastende og repetitive bevegelser i håndverkeryrker.

pexels-yan-krukov-5793712.jpg

Hva kan du gjøre selv?

Ved tennisalbue er det viktig i den akutte fasen å avlaste albuen og håndledd for å unngå ytterligere irritasjon. Unngå repetitive og andre provoserende bevegelser til plagene har roet seg ned. Tøy ut stram muskulatur i underarm og rundt skulder.

pexels-anastasia-shuraeva-8795389.jpg

Hva kan KA klinikken hjelpe deg med?

Våre behandlere vil sikre at dine problemer blir hørt og at du blir tatt på alvor. Vi gjennomfører en komplett fysikalsk undersøkelse ved første konsultasjon og vil henvise videre dersom det er nødvendig. Etter undersøkelsen vil vi sammen med deg sette mål for behandling og utforme et behandlingsopplegg i tråd med beste praksis for behandling av ryggsmerter. Vårt mål er at du kjappest mulig skal mestre ME og komme deg tilbake til en normal hverdag.

bottom of page