top of page

Hallux valgus

Hallux valgus innebærer at man har en feilstilling i stortåen på den måten at stortåens grunnledd er forskjøvet innover mot den andre foten mens den ytre delen i sin helhet peker mot lilletåen.

Leddet kan gjerne hovne opp og man kan gjerne oppleve smerter fra stortåens grunnledd. Hallux valgus kan ofte føre til at det er problematisk å finne sko som sitter godt.

Hallux valgus er mer vanlig hos kvinner enn hos menn, og man antar at en av mange årsaker til lidelsen er trange og spisse sko. Høye hæler vil også bidra til at forfoten får mindre plass en ønsket.


Det er også slik at noen lettere er disponert for å få lidelsen på bakgrunn av ulike fotstillinger som f.eks ved tverrplattfot eller hulfot.

 

Hva kan du gjøre selv?

  • Bruk sko med lav hæl og som gir god plass til tærne.

  • Legge inn en «pute» mellom stortå og tåen ved siden av for å avlaste.

  • Tøying og strekking.

  • Nedkjøling med is kan lindre smerter.

 

Hva kan vi hjelpe med?

  • Belastningen på foten er viktig i denne setting. Her kan det være et godt alternativ med såler, samt veiledning og øvelser med tanke på fremtidig belastning. Her på KA klinikken tilbyr vi en helhetlig konsultasjon hvor vi utfører grundige tester basert på nyeste forskning. Ved blant annet å undersøke samt stimulere hvordan din hjerne og ditt nervesystem påvirker resten av kroppen sørger vi for å kunne gi deg gode og langvarige resultater.

  • Vi tilbyr også spesialtilpassede såler gjennom Foot Levelers som har over 60 års erfaring på området. Sålene får du i alle fasonger og sjangre.

Kan behandles med:
Fysioterapi Session
Fysioterapi

Våre fysioterapeuter tilbyr hjelp til å hjelpe deg selv. Med god behandling og veiledning løser vi problemet ditt og forebygger for fremtidige plager.

tilbake Massasje
Kiropraktor

Som kiropraktor på KA Klinikken tilbyr man helhetlig behandling av kroppen gjennom et unikt fokus på hjernen og nervesystemet.

bottom of page