top of page

Holdningsforandringer

Holdningsforandringer i korsrygg eller nedre kryss syndrom som det også kalles, utvikler seg som regel over lengre tid. Utviklingen skjer stort sett gjennom for mye eller for lite aktivitet hvor man gradvis beveger seg bort fra det man betegner som en god kroppsholdning.

Spesielt de som har stillesittende arbeid eller generelt er inaktive kan utvikle nedre kryss syndrom. Samspillet i bevegelsesapparatet blir over tid nedsatt og kan i enkelte tilfeller føre til symptomer og plager i nerve-, muskel- og skjelettsystemet

Tegn på nedre kryss syndrom er økt stivhet i korsryggen, stramme hoftebøyere, nedsatt setemuskulatur, nedsatt magemuskulatur.

Denne sammensetningen av stramme og svake muskler danner dysfunksjon i korsrygg/hofte region. En slik dysfunksjon fører ofte til kompensasjon og ugunstig belastning som igjen kan føre med seg flere vondter.

Hva kan du gjøre selv?

  • Styrke svak muskulatur

  • Unngå inaktivitet

  • Tøy ut stram muskulatur

  • Sørg for gode arbeidsstillinger

  • Husk å ta pause

 

Hva kan vi hjelpe deg med:

  • Holdningsforandringer fremspringer ofte som et resultat av kompensasjon og tilpasning til forholdene/arbeidsoppgavene som kreves av en. Det er hjernen din som styrer disse sentrale prosessene og vi ser at så lenge hjernen styrer er det også her vi må begynne.

  • I tillegg til å ta tak i lokal problematikk tilbyr vi derfor også her på KA Klinikken, en helhetlig konsultasjon hvor vi utfører grundige tester basert på nyeste forskning. Ved blant annet å undersøke samt stimulere hvordan din hjerne og ditt nervesystem påvirker resten av kroppen sørger vi for å kunne gi deg gode og langvarige resultater.

Kan behandles med:
Fysioterapi Session
Fysioterapi

Våre fysioterapeuter tilbyr hjelp til å hjelpe deg selv. Med god behandling og veiledning løser vi problemet ditt og forebygger for fremtidige plager.

tilbake Massasje
Kiropraktor

Som kiropraktor på KA Klinikken tilbyr man helhetlig behandling av kroppen gjennom et unikt fokus på hjernen og nervesystemet.

tilbake Massasje
Massasje

Massasje assosieres i dag med velvære, avspenning og muskulær behandling. Behandlingsformen er populær og effektiv, og er et godt verktøy i forløpet mot bedre helse og livskvalitet.

bottom of page