top of page

Jumpers knee (Hoppekne)

Jumpers knee eller hoppekne er en tilstand hvor senen som går fra kneskålen og ned på leggbenet ditt er irritert eller betent. Graden av irritasjon eller betennelse varierer, men kan i verste fall resultere i hel eller delvis ruptur av senen om det trigges for langt.
Kan behandles med:

Symptomene er smerter på fremsiden av kneet og da gjerne ved belastning som innebærer bøying av kneleddet. Graden av smerte varierer etter hvor irritert eller betent senen er. Med andre ord kan det kjennes kun ved enkelte belastninger eller ved all form for belastning, samt også nærmest konstant.

Utløsende årsak er irritasjon av senen som en konsekvens av overbelastning eller friksjon over nedre del av kneskålen. Hyppig forekommer tilstanden hos idrettsutøvere hvor treningsmengden er hyppig, men kan også forekomme hos mosjonister. Typisk pådrar man seg tilstanden ved økt treningsmengde over en kort tidsperiode.

 

Hva kan du gjøre selv?

  • Kartlegg hva som trigger smerten

  • Juster treningsmengden og belastningen som trigger smerten

  • Unngå ensidig belastning over kneleddet

  • Unngå dårlig fottøy og hardt underlag

 

Hva kan vi hjelpe med?

  • Vi besitter flere behandlingsformer/metoder for å kvitte seg med «jumpers knee» lokalt, men det er også viktig at man ikke fortsetter å kompensere for plagene man har hatt, da dette kan føre med seg tilbakefall eller annen problematikk.

  • Vi tilbyr vi her på KA klinikken en helhetlig konsultasjon hvor vi utfører grundige tester basert på nyeste forskning. Ved blant annet å undersøke samt stimulere hvordan din hjerne og ditt nervesystem påvirker resten av kroppen sørger vi for å kunne gi deg gode og langvarige resultater.

Fysioterapi Session
Fysioterapi

Våre fysioterapeuter tilbyr hjelp til å hjelpe deg selv. Med god behandling og veiledning løser vi problemet ditt og forebygger for fremtidige plager.

tilbake Massasje
Kiropraktor

Som kiropraktor på KA Klinikken tilbyr man helhetlig behandling av kroppen gjennom et unikt fokus på hjernen og nervesystemet.

bottom of page