Piriformis syndrom

Bekkenet består av et haleben og tre bevegelige bekkenledd som danner en ring. Sammen er dette en slags grunnmur for en bevegelig korsrygg. Uansett hva man skal foreta seg er bekkenet i bruk på en eller annen måte.

Piriformismuskelen blir typisk for stram ved ugunstig belastning over tid, for eksempel ved sitting, ved akutt belastning gjennom idrett og lignende, eller ved kompensasjon for annen dysfunksjonell muskulatur i rygg/hofteregion.

 

Hva kan du gjøre selv?

  • Tøye ut setemuskulatur

  • Unngå å sitte for mye

  • Sitte eller lene seg på en ball der det er mest ømt.

  • Bruke en foam-roller og rulle over setet.

 

Hva vi kan hjelpe med:

  • En evaluering for å kartlegge årsaken til problematikken er viktig. Piriformis-syndromet ser vi ofte komme tilbake etter litt tid fordi man går tilbake i gammelt mønster. Det er derfor viktig å ta tak i roten i problematikken.

  • Her på KA klinikken tilbyr vi en helhetlig konsultasjon hvor vi utfører grundige tester basert på nyeste forskning. Ved blant annet å undersøke samt stimulere hvordan din hjerne og ditt nervesystem påvirker resten av kroppen sørger vi for å kunne gi deg gode og langvarige resultater.

Kan behandles med:
Fysioterapi Session
Fysioterapi

Våre fysioterapeuter tilbyr hjelp til å hjelpe deg selv. Med god behandling og veiledning løser vi problemet ditt og forebygger for fremtidige plager.

tilbake Massasje
Kiropraktor

Som kiropraktor på KA Klinikken tilbyr man helhetlig behandling av kroppen gjennom et unikt fokus på hjernen og nervesystemet.

tilbake Massasje
Massasje

Massasje assosieres i dag med velvære, avspenning og muskulær behandling. Behandlingsformen er populær og effektiv, og er et godt verktøy i forløpet mot bedre helse og livskvalitet.

akupunktur Behandling
Akupunktur

Akupunktur er en behandlingsform som er i sterk vekst, og som er blitt anerkjent både som et alternativ og et supplement til vestlig medisin.