top of page

Psoas myalgi

Iliopsoas består av tre muskler: psoas major, psoas minor og iliacus. Sammen utgjør disse musklene den primære hoftebøyeren vår. Muskelen springer ut fra  Det kan forekomme smerter i denne trioen ved akutt overbelastning, sitting i lengre perioder eller ved dysfunksjon av annen muskulatur i rygg- og hofteregion.

Symptomene er typisk smerter langs med korsryggen, gjerne i den siden hvor muskeltrioen er verst. Man kan også kjenne smerter i lysk, fremside lår og seteregion.

 

Hva kan du gjøre selv?

  • Utspenning av hoftebøyer

  • Passe på å sitte med knær under hoftehøyde.

  • Ta pauser fra sitting

 

Hva vi kan hjelpe med:

Vi ser ofte at en dominant og spent hoftebøyer er et resultat av dysfunksjon i rygg-og hofteregon. Her på KA klinikken tilbyr vi en helhetlig konsultasjon hvor vi utfører grundige tester basert på nyeste forskning. Ved blant annet å undersøke samt stimulere hvordan din hjerne og ditt nervesystem påvirker resten av kroppen sørger vi for å kunne gi deg gode og langvarige resultater. Det er hjernen vår som styrer muskelbruken, det er derfor viktig å ikke kun se på den lokale problematikken, men også hvordan hjernen velge å bruke kroppen.

Kan behandles med:
Fysioterapi Session
Fysioterapi

Våre fysioterapeuter tilbyr hjelp til å hjelpe deg selv. Med god behandling og veiledning løser vi problemet ditt og forebygger for fremtidige plager.

tilbake Massasje
Kiropraktor

Som kiropraktor på KA Klinikken tilbyr man helhetlig behandling av kroppen gjennom et unikt fokus på hjernen og nervesystemet.

tilbake Massasje
Massasje

Massasje assosieres i dag med velvære, avspenning og muskulær behandling. Behandlingsformen er populær og effektiv, og er et godt verktøy i forløpet mot bedre helse og livskvalitet.

akupunktur Behandling
Akupunktur

Akupunktur er en behandlingsform som er i sterk vekst, og som er blitt anerkjent både som et alternativ og et supplement til vestlig medisin.

bottom of page