top of page

Runners knee (Løpekne)

Tilstanden løpekne har fått navnet fordi det hyppig oppstår hos løpere, og da spesielt langdistanseløpere.
Kan behandles med:

Smertene sitter på utsiden av kneleddet og kommer av at senen blir irritert som et resultat av friksjon mot utsiden av lårbenet. Symptomene er smerte ved løp på utsiden av kneet som nevnt over. Smertene roer seg som regel ned når man er blitt varm, men kommer ofte sterkere tilbake etter endt treningsøkt.

Årsakene kan være flere, men den utløsende årsaken er friksjonen og irritasjonen på senen. Benlengdeforskjell, for stram sete/lår muskulatur eller for stor belastning er blant årsakene som trigger tilstanden. Ofte kan det oppstå dersom man over kort tid plutselig øker treningsmengden betraktelig.

 

Hva kan du gjøre selv?

  • Kartlegg hva som påvirker smerten din og når den kommer

  • Unngå å trigge smertene ved å fortsette når du kjenner det

  • Unngå inaktivitet

  • Unngå ensidig belastning

  • Ta pauser og juster treningsmengde

 

Hva kan vi hjelpe deg med?

  • Det er viktig å kartlegge hvorfor løpekneet oppstår, forså å juster på faktorene som en vurderer som utløsende og underliggende. Hjernen vår en sentral i hvordan vi velger å bruke kroppen vår, det er derfor viktig å kartlegge hvordan hjernen jobber i tillegg til å ta tak i den lokale problematikken.

  • Her på KA klinikken tilbyr vi en helhetlig konsultasjon hvor vi utfører grundige tester basert på nyeste forskning. Ved blant annet å undersøke samt stimulere hvordan din hjerne og ditt nervesystem påvirker resten av kroppen sørger vi for å kunne gi deg gode og langvarige resultater.

Fysioterapi Session
Fysioterapi

Våre fysioterapeuter tilbyr hjelp til å hjelpe deg selv. Med god behandling og veiledning løser vi problemet ditt og forebygger for fremtidige plager.

tilbake Massasje
Kiropraktor

Som kiropraktor på KA Klinikken tilbyr man helhetlig behandling av kroppen gjennom et unikt fokus på hjernen og nervesystemet.

bottom of page