top of page

Ryggprolaps

Ved prolaps i ryggen kan man oppleve nummenhet, prikking, tap av styrke og nedsatt funksjon, samt smerter i den delen av kroppen det måtte gjelde.
Kan behandles med:

Tilstanden kan både komme akutt og gradvis. Graden av symptomene nevnt over varierer fra tilfelle til tilfelle.

Ryggsøylen er bygd opp av beinvirvler. Mellom de enkelte beinvirvlene finner vi ryggskiver som har det formål å dempe støt og belastning gjennom ryggraden. Ryggskiven består derfor av en hard ytre ring med en myk indre kjerne.
Ryggskivene blir utsatt for mye belastning over tid, og i noen tilfeller overbelastning på kort tid. Resultatet av dette kan medføre sprekkdannelse i den harde ytre ringen. Gjennom disse sprekkene kan den myke kjernen presses ut og det blir en utvekst på ryggskiven. Denne utveksten kalles skiveprolaps, og den kan skape problemer ved at den trykker på andre strukturer i ryggen. Grunnen til tap av funksjon, nummenhet og prikking er fordi utposingen treffer nervene i ryggmarken og dermed klemmer av signalene som videre skal ut til muskulaturen.

Personer som er utsatt for denne tilstanden har ofte andre i sin slekt med samme problem, eller har medfødte forandringer i ryggvirvlene. Det ses også en sammenheng mellom røyking og en økt forekomst av prolaps.

Hva kan du gjøre selv?

  • Sørg for gode arbeidsposisjoner

  • Vær aktiv og tren regelmessig

  • Spis sunt og variert

Hva kan vi hjelpe med?

En prolaps påvirker nervesystemet vårt direkte og kan påvirke deg i stor grad. Kroppen vår vil hele tiden forsøke å kompensere for symptomene, noe som veldig ofte bringer med seg andre plager eller mer smerter. Det er derfor viktig å finne ut av hvordan kroppen og hjernen din oppfatter problematikken i tillegg til å ta tak det lokale problemet.

Vi tilbyr en helhetlig konsultasjon, hvor vi utfører grundige tester basert på nyeste forskning. Ved blant annet å undersøke og stimulere hvordan hjernen din og nervesystemet ditt påvirker resten av kroppen, sørger vi for å gi deg gode, langvarige resultater.

Fysioterapi Session
Fysioterapi

Våre fysioterapeuter tilbyr hjelp til å hjelpe deg selv. Med god behandling og veiledning løser vi problemet ditt og forebygger for fremtidige plager.

tilbake Massasje
Kiropraktor

Som kiropraktor på KA Klinikken tilbyr man helhetlig behandling av kroppen gjennom et unikt fokus på hjernen og nervesystemet.

tilbake Massasje
Massasje

Massasje assosieres i dag med velvære, avspenning og muskulær behandling. Behandlingsformen er populær og effektiv, og er et godt verktøy i forløpet mot bedre helse og livskvalitet.

bottom of page