top of page

Spenningshodepine

Spenningshodepine, også kalt stresshodepine eller tensjonshodepiner, er den vanligste formen for hodepine som de fleste vil oppleve en eller flere ganger i livet. I de fleste tilfeller er det kortvarige episoder med hodepine, men i noen tilfeller blir det mer hyppig eller langvarig.

Smertene beskrives ofte som et stramt bånd over pannen og rundt hodet. Tilstanden er av trykkende eller pressende karakter, ikke pulserende. Den er sjelden til stede fra morgenen, men øker gjerne i styrke i løpet av dagen eller i perioder med mye stress. Enkelte kan oppleve litt svimmelhet og kvalme, men ikke oppkast.

Spenninger i muskulaturen rundt nakke, hodet, ansikt og kjeve kan skyldes endret bruk av muskulaturen ved for eksempel nedsatt funksjon og smerter i ledd, bløtvev, eller ved perioder med stress, sykdom, uro og dårlig søvn.

 

Hva kan du gjøre selv?

  • Regelmessig fysisk aktivitet

  • Unngå unødig stress

  • Gode søvnrutiner

  • Godt kosthold

 

Hva kan vi hjelpe med?

  • Spenningshodepine være komplekst og det kan være flere årsaker til problemet.

  • I tillegg til grundig undersøke hvor problemet ditt foreligger tilbyr vi her på KA klinikken en helhetlig konsultasjon hvor vi utfører grundige tester basert på nyeste forskning. Ved blant annet å undersøke samt stimulere hvordan din hjerne og ditt nervesystem påvirker resten av kroppen sørger vi for å kunne gi deg gode og langvarige resultater.

Kan behandles med:
Fysioterapi Session
Fysioterapi

Våre fysioterapeuter tilbyr hjelp til å hjelpe deg selv. Med god behandling og veiledning løser vi problemet ditt og forebygger for fremtidige plager.

tilbake Massasje
Kiropraktor

Som kiropraktor på KA Klinikken tilbyr man helhetlig behandling av kroppen gjennom et unikt fokus på hjernen og nervesystemet.

tilbake Massasje
Massasje

Massasje assosieres i dag med velvære, avspenning og muskulær behandling. Behandlingsformen er populær og effektiv, og er et godt verktøy i forløpet mot bedre helse og livskvalitet.

akupunktur Behandling
Akupunktur

Akupunktur er en behandlingsform som er i sterk vekst, og som er blitt anerkjent både som et alternativ og et supplement til vestlig medisin.

bottom of page