top of page

Thoracic Outlet Syndrom

Thoracic outlet syndrom er den engelske betegnelsen på et trangt område mellom nakken og skulderen og mellom øverste ribbeinet og kragebeinet.

Vanlige symptomer er ofte vage og generaliserte smerter, nummenhet, prikking eller tyngdefølelse i den involverte armen. Nakkesmerter og hodepine er tillegg vanlig å kjenne på.

Årsaken bak det noe sjeldne syndromet er at deler av halsmuskulaturen er blitt unormalt stram slik at nervene videre blir delvis avklemt.

Symptomene kan ofte starte snikende etter repeterende eller belastende aktiviteter som langvarig arbeid ved en datamaskin eller mekanisk arbeid med armene over hodenivå. Nakkesleng (whiplash) og idrettsaktiviteter som involverer kasting og svømming kan også være en utløsende faktor.

 

Hva kan du gjøre selv?

  • Tøyning forsiktig på nakke/halsmuskulatur kan virke lindrende

  • Ispose på det smertefulle området kan virke lindrende (10 min per time)

  • Prøve betennelsesdempende medikamenter

 

Hva kan vi hjelpe med?

  • Nervesmerter i nakke- og skulderregionen kan være komplekse og det kan være flere årsaker til problemet. I tillegg til grundig undersøke hvor problemet ditt foreligger tilbyr vi her på KA klinikken en helhetlig konsultasjon hvor vi utfører grundige tester basert på nyeste forskning. Ved blant annet å undersøke samt stimulere hvordan din hjerne og ditt nervesystem påvirker resten av kroppen sørger vi for å kunne gi deg gode og langvarige resultater.

Kan behandles med:
Fysioterapi Session
Fysioterapi

Våre fysioterapeuter tilbyr hjelp til å hjelpe deg selv. Med god behandling og veiledning løser vi problemet ditt og forebygger for fremtidige plager.

tilbake Massasje
Kiropraktor

Som kiropraktor på KA Klinikken tilbyr man helhetlig behandling av kroppen gjennom et unikt fokus på hjernen og nervesystemet.

tilbake Massasje
Massasje

Massasje assosieres i dag med velvære, avspenning og muskulær behandling. Behandlingsformen er populær og effektiv, og er et godt verktøy i forløpet mot bedre helse og livskvalitet.

bottom of page